EWOS hét a Thorban is!

Jövő héten, azaz szeptember 25-29 közti 5 napon a Thor Gym edzőtermek is csatlakoznak az EWOS héthez!

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedő kampány fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására az év további részében is minél aktívabb életet éljünk.

Mikor?

Az Európai Sporthét idén 2023. szeptember 23. és 30. között zajlik Európa-szerte, így Magyarországon is.

Ki?

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amely az elmúlt években az EU legnagyobb szabadidősport programjává nőtte ki magát.

A Sporthét megvalósítását minden országban a helyi nemzeti koordinátorok végzik, akik számos partnerrel dolgoznak közösen, hogy minél izgalmasabb legyen az egy hetes programsorozat kínálata. A hazai koordinációt és kommunikációt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) végzi. Minden évben inspiráló magyar személyiségekkel is együttműködünk, akik nagykövetként segítik a Sporthét és a #BeActive üzenet népszerűsítését.

Milyen módon?

Az Európai Sporthét kiemelt fókusztémák– az oktatási környezet, a munkahelyek, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül. Több ezer esemény zajlik szerte Európában ezen témákhoz kapcsoldóva.

Az eseménysorozathoz szinte bármilyen érdeklődő szervezet vagy közösség csatlakozhat, ha vállalja, hogy nyitott, lehetőleg non-profit jellegű eseményt szervez a Sporthét keretein belül, és eseményét regisztrálja a honlapunkon.

A Sporthét „#BeActive” mottója egész évben közvetíti az egészséges, aktív életmód üzenetét a kampányhoz csatlakozó eseményeken.

Miért?

Az aktív életmód jelentősen hozzájárul az európai polgárok jólétéhez, azonban a testmozgás gyakoriságának és intenzitásának szintje jelenleg nem növekszik, sőt, egyes országokban negatív tendenciát mutat. Az Európai Sporthét és az egész évre kiterjesztett #BeActive kampány ezen szeretne változtatni.

A résztvevő edzőtermeinkben egy héten át minden nap challenge kerül megrendezésre, melynek győztesei (minden nap egy férfi és egy női győztes) oklevelet és ajándékcsomagot kapnak!

 

 

Az alábbi kihívásokkal várunk TÉGED is:

 

Challengek:

Hétfő
Fekvenyomás challenge- a legnagyobb fekvenyomás
3 ismétléses max

Kedd
Húzodzkodás challenge- a legtöbb húzódzkodás
A lehető legtöbb húzódzkodás elvégzése lendületvétel és lábfelhúzás nélkül

Szerda
Backsquat challenge- háton, rúddal való guggolás e lehető legtöbb ismétlés

Férfi
Saját testsúllyal (súly a rúdon, rúd súlyával együtt számolandó) a lehető legtöbb guggolás végrehajtása, a csípő vonalának a térd vonala alá kell süllyedni

Női
Saját testsúly 75%-al (súly a rúdon, rúd súlyával együtt számolandó) a lehető legtöbb guggolás végrehajtása, a csípő vonalának a térd vonala alá kell süllyedni.

Csütörtök
Passive hang- passzív lógás minél tovább
A sportoló a lehető legtöbb ideig lóg, a láb nem érheti a talajt.

Péntek 
Airbike max cal, Airbike-on a lehető legtöbb kalória összegyűjtése 3p alatt

 

Fogjunk össze ezúttal is!